Gyimesi Dóra

Gyimesi Dóra - Mystic Nails

Az életem a szakmám!

Idestova csaknem 20 évvel ezelőtt kezdődött a szakma iránti érdeklődésem, mely gyorsan átcsapott szerelembe.

2000-ben végeztem el az OKJ-s képzést és rögtön beültem egy szalonba dolgozni. Izgalmas így visszagondolni, hisz akkor még nem léteztek a piacon körömágy hosszabbítók, színes zselék... stb., csak clear és fehér zselé. A porcelán rendszer is hasonló felhozatalban ”pompázott”, ugyanakkor a körömlakkok virágkorukat élték.

Emlékszem még lakkal festettem arcokat egyes díszítő versenyekre, ami bizony nem volt egyszerű, de annál nagyobb kihívás volt.

Díszítő versenyeket egy idő után nem éreztem kihívásnak így belevágtam a technikai versenybe és nem is akár melyikbe,rögtön a Londonban minden évben megrendezett Nailympics lett a kitűzött cél.Első nekifutásra 2012-ben 2x-es Olimpiai bajnok lettem Épített porcelán és Stiletto kategóriában.

Nem sok versenyen vettem részt a karrier utam során, de kíváncsiságom, hogy próbára tegyem magam ebben a világban is hajthatatlan volt.

Szeretetem a szakma iránt mindig határtalan volt és minden technikában,díszítésben,anyaghasználatban a legjobbat akartam kihozni magamból.

Soha nem hátráltam meg ha valami nem úgy sikerült elsőre, ahogy kellett volna. Képes voltam hajnali 3 órára bemenni a szalonba, hogy gyakoroljak.A tanulóimnak is mindig ezzel példázok, hogy időt kell szánni a gyakorlásra.

Hisz mennyire igaz a következő mondás: Gyakorlat teszi a mestert!

Hét év szalon munka után mertem álmodni egy nagyot, és létrehoztam egy saját műköröm alapanyag családot, a Mystic Nailst. Mely mára már egy nagy családdá nőtte ki magát.

1 éve pedig elkezdtem a Mentor Programot, hogy segítsek mindazoknak, akik bizonytalanok a munkájukban, és félnek elindulni a pályán.

A munkáimat megnézheted a Facebook oldalamon.

Veszelovszki Gitta

Veszelovszki Gitta - Mystic Nails

Szerelem első látásra

Sziasztok! 5 éve vagyok a Mystic Nails Hungary nemzetközi szakoktatója.

Nálam szerelem lett első látásra ez a csodálatos szakma.
A katalógusokban mindig gyönyörködtem a szebbnél szebb műkörmös fotókban, de amikor életemben először láttam extrém körmöt, felmerült a kérdés bennem: "HOGYAN?"

Nem hagyott nyugodni a gondolat így be iratkoztam egy Okj-s tanfolyamra és ezzel elindult a lavina. Immár 8 éve vagyok töretlenül a munkám szerelmese.

Ami igazán közel áll hozzám az Extrém formák a ( speciális formák ) Zselés Szalon technika és az Egymozdulat akril virágok.

A munkáim során mindig első a pontosság és a precizitás, amire a hétköznapokban is törekszem. Magammal szemben nagyon maximalista, és kritikus vagyok, legyen ez a díszítés vagy a technika.

Igyekszem mindig fejleszteni magam és nyomon követni az épp aktuális trendeket.

Szívügyem képzéseim során minden általam szerzett tudást átadni a szakmabeli kollégáimnak/kolléganőimnek és hatalmas öröm, mikor látom a fejlődésüket, úgy, mint az is, amikor a későbbiekben a tudásvágytól vezérelve bátran fordulnak hozzám.

A munkáimat megnézheted a Facebook oldalamon.

Eredményeim:

2013. Nyári Színkavalkád szalonköröm verseny- Különdíj.
2013. Őszi díszítő verseny 3. Hely.
2013. Nőiesség dicsérete szalonköröm verseny- 2. Hely.
2014. Miskolc Kupa Műköröm Díszítő Verseny Stiletto XXI. Századi Mennyasszony 2.Hely.
2014. Érd MBA Nemzetközi Műköröm Építő Zselés Felnőtt Verseny 1. Hely.
2015. Miskolc Kupa Műköröm Építő Zselés Felnőtt Verseny 3. Hely.

Bodó Zita

Bodó Zita - Mystic Nails

A műkörmös szakmába vendégként szerettem bele.

Sziasztok, Bodó Zita vagyok! „A lelkesedés általában automatikusan jön, amikor valaki megtalálja a hozzá leginkább illő munkát, s azt teszi, amit legjobban szeret.”(Napoleon Hill)

A műkörmös szakmába vendégként szerettem bele. Éreztem én is ezt szeretném. Önállóan létrehozni valami szépet, amivel magamnak és másoknak is örömet szerzek.

2008. évben szereztem meg a kéz- és lábápoló, műkörömépítő szakképesítést. A képesítés megszerzése óta folyamatosan képzem magam tanfolyamokon a műkörömépítés és a díszítés területén is. A szakmámból a műköröm díszítés ezen belül is a síkbeli díszítés a szenvedélyem. Folyamatosan igyekszek mennél több technikát elsajátítani zselével, akrillal, akvarellel.

Szakmai kihívásnak tartottam a versenyeket, ezért több alkalommal megméretettem magam.

Eredményeim:

III. Mezőtúri verseny körömdíszítő kategóriában 2. hely (2010.évben)
Nail Star körömdíszítő verseny Különdíj (2010.évben)
IV. Mezőtúri verseny körömdíszítő kategóriában 3. hely (2011.évben)
Crystal Nails Körmösnap TIP-BOX zselé/porci/akril mix kategóriában 2. hely (2011.évben)
Szabolcs Kupa Nemzetközi Műkörömdíszítő kategóriában 2. hely (2012.évben)
Crystal Nails Körmösnap síkbeli díszítő kategóriában 2. hely, fantasy díszítő kategóriában 3. hely, összetett 2. hely (2012. évben)
Crystal Nails Körmösnap TIP-BOX zselé/porci/akril mix kategóriában 2. hely (2012. évben)
Szabolcs Kupa Nemzetközi Műkörömdíszítő kategóriában 1. hely (2013. évben)
Beauty Forum VI. Nail Art Magyar Kupa Flat kategória 1. hely (2013. évben)
Beauty Forum WorldCup Nail Art Flat kategória 5. hely (2014.évben).

Örülök, hogy egy ilyen csapat tagja lehetek, mint a Mystic Nails.
Tudásomat, tapasztalatomat a jövőben szeretném megosztani másokkal is.
A munkáimat megnézheted a Facebook oldalamon.

Zelenyák Mary

Zelenyák Mary - Mystic Nails

Számomra az az igazi boldogság, amikor a sikerélményt meglátom a tanulóim szemében

Mystic Nails Nemzetközi Szakoktató.

Ha visszatekintek az eddigi életemre, azt látom, hogy a művészet, a szép dolgok mindig is mellettem álltak és végigkísértek az évek során. Emlékszem, amikor kamasz voltam, mindig saját magamnak festettem a körmöm és már akkor próbáltam valami olyat kitalálni, amit még sehol nem láttam. Mindig is szerettem festeni és az összes iskolai füzetem tele volt rajzokkal, amiért kaptam is tanáraimtól :) Amikor választani kellett, hogy mit is akarok tanulni a középiskola után, nem volt kérdés, hogy a képzőművészeti főiskolára mentem és sikeresen le is diplomáztam. De ez nem volt elég, mert mindig is vonzott a szépségipar és 2003-ban elvégeztem a Kéz- és lábápoló, műkörömépítő OKJ-s képzést. Akkor kezdődött az igazi életem, mert az, amit csinálok nekem a NAGY szerelmem, a hobbym és a szenvedélyem! Imádok oktatni, átadni évek alatt megszerzett tudásomat. Számomra az az igazi boldogság, amikor a sikerélményt meglátom a tanulóim szemében! A precizitás, kreativitás, kitartás és a sok gyakorlás azok a dolgok, amik a munkám során a tökéletes végeredményhez vezetnek!

Versenyeredmények:

Magyar nemzeti műkörömépítő bajnokság 2018 - Gépi manikűr - 3 hely
Royal Beauty 2019 (Ukrajna) - Pink&White profi kategória - 2 hely
Royal Beauty 2019 (Ukrajna) - Tökéletes körömfelület kialakítása gél lakkal - 3 hely
ÉBEN Nail’s Dunaújváros Cup 2019 - Pink&White profi kategória - 3 hely
A munkáimat megnézheted a Facebook oldalamon.

Solti Beáta

Solti Beáta - Mystic Nails

Fontos számomra, hogy vendégeim mindig megelégedve, boldogan távozzanak tőlem!

Solti Beátának hívnak, 2015 januárjában végeztem kézápoló és műkörömépítő szakon.

Gyermekem tartós betegsége miatt kezdetben csak lassan tudtam vendégkörömet bővíteni, így leginkább műköröm alapanyagból készítettem ékszereket. Ekkor váltam a díszítés szerelmesévé.

Az elmúlt években nyomon követtem az újításokat, fejlesztéseket, folyamatosan jártam technikai és díszítő továbbképzésekre, majd 2018-ban megnyitottam saját műkörmös szalonomat.

Fontos számomra, hogy vendégeim mindig megelégedve, boldogan távozzanak tőlem! Ehhez nemcsak a szépen megépített köröm, hanem az egyéniségükhöz leginkább illő festés, díszítés is nagymértékben hozzájárul. Ezért igyekszem mindig egyedit alkotni számukra.

Jelenleg a Mystic Nails 3D Plasticine Gel-lel készíthető munkák foglalkoztatnak. Úgy érzem, ezzel az alapanyaggal bármi megvalósítható. Legyen szó mesebeli vagy valósághű, nagymértékben vagy kevésbé kiemelkedő ábrázolásról, határ a csillagos ég!

Célom, hogy ezzel az alapanyaggal szalonmunkában gyorsan elkészíthető, szépen kidolgozott mintákat tudjak készíteni, melynek fontos eleme, hogy azok a hétköznapokban is sérülésmentesen viselhetőek legyenek!

A munkáimat megnézheted a Facebook oldalamon.

Bakos Betti

Bakos Betti - Mystic Nails

Nálam minden egy gél lakkal indult.

Nálam minden egy gél lakkal indult. Gyerekként folyamatosan rágtam a körmöm, ami rossz szokásként máig megmaradt. A középiskolában anyukám - szintén szakmabeli- készített nekem először gél lakkot az akkor még csuti körmeimre, ez indította el a lavinát, mert kiderült, ha bármilyen műkörmös anyag van a körmömön, akkor meg tudom állni a piszkálást.

Aztán elérkezett az az idő, amikor már nem volt hely a naptárában az én körmeimre. Így nem maradt más, mint kipróbálni magamnak. Annyira megtetszett, hogy 2017-ben, az érettségi után egyből el is végeztem az OKJ-s képzést. Ma már én csinálom az Ő kezét is, és neki kell időpontot kérnie tőlem. :)

Azóta nem telik el egy nap se, hogy ne valamilyen új kompozíción, formán törném a fejem. Kedvenceim a különleges díszítések és extrém formák - főleg a stiletto, természetesen porcelánból.

A versenyzés irányába a tavalyi 6. Mystic Day indított el, ahol a zsűri engem választott az ‘Extrém sík díszítés’ kategória nyertesének. 2019 tavaszán kezdtem el a versenyzést, nem is tervezem itt abba hagyni.

Versenyeredmények:

2018. Mystic Day - Az Év Műkörmöse (extrém, sík)
2019. Miskolc Kézműves Kupa - Stiletto építő díszítő 2. Hely
2019. Dunaújváros Nails Cup - Stiletto építő díszítő 2. hely
A munkáimat megnézheted a Facebook oldalamon.

Balogh Reni

Balogh Reni - Mystic Nails

Gyermekkorom óta ösztönös vonzalmat érzek a színek és a formák iránt.

Mindig nagyon szerettem rajzolni, festeni.

Esténként alig vártam hogy kilakozhassam anyukám körmét.

Számomra ezernyi lehetőség rejlik abban, hogy a fantáziámat követve dolgozzam az anyaggal, a színekkel, és úgy gondoltam, a körömépítő szakmában érvényesíthetem a kreativitásomat, ennek már 9 éve.

A kemény munka, szorgalom és persze a kitartás segített hogy mára “szakemberként” legyek jelen.

Létfontosságúnak tartom a folyamatos fejlődést, szeretek új dolgokat tanulni vagy akár kitalálni és persze átadni.

Bízom benne, hogy tudásommal, megélt tapasztalataimmal egy kölcsönös együttműködés része lehetek, ahol amellett, hogy kapok, adhatok is magamból.

A munkáimat megnézheted a Facebook oldalamon.

Horváth Rebeka

Balogh Reni - Mystic Nails

Gyermekkorom óta szeretek rajzolni.

Sziasztok! Horváth Rebeka vagyok.

Mindamellett, hogy mindig is örömömet leltem a szép körmökben, már az OKJ elvégzése előtt megláttam ennek a gyönyörű szakmának a művészi oldalát is.

Gyermekkorom óta szerettem rajzolni, ezért fiatalon elhatároztam, hogy bármi legyen is későbbiekben a szakmám, ezt az iskolát is el fogom végezni, hogy kiélhessem az alkotás örömét.

Ez az elgondolás odáig jutott, hogy ez lett a fő szakterületem. Nem csak a díszítések, de a formák is olyan szikrát indítottak bennem, mely által a magam módján világíthatom meg a kis világomat.

Bő egy éve lettem az extrém formák szerelmese is. Úgy gondolom, hogy a művészet, a kreativitás feladata, hogy megszépítse az életet.

Olyan erőforrás, mely kifogyhatatlan , s nem ismer kényszert, szabadon szárnyalhat a fantáziánk. Jó érzés mindezt a munkám során tapasztalni.

A kreativitás, az alkotás lehetősége mindenkié , s a végeredményt csak saját magunkhoz képest szabad értékelnünk, hiszen más-más szintről indulunk. Egy azonban biztos, hogy hatalmas örömmel , s megelégedettséggel tölt el. Célom, hogy tudásommal számotokra is átadjam az alkotás örömét.

A munkáimat megnézheted a Facebook oldalamon.

Filipcsei Ditti

Filipcsei Ditti - Mystic Nails

Üdvözöllek! Filipcsei Ditti vagyok.

Hobbiból lett ’szerelemhivatás’ számomra a munkám! Főiskolás éveim alatt jött a gondolat, hogy szeretnék szép, színes körmöket. Mindig is imádtam rajzolni, festeni, kreatívkodni, valami újat létrehozni. Elkezdtem önmagamon kísérletezgetni, videókat néztem, szaklapokat olvastam, okleveles képzésekre jártam.

Aztán a családtagjaim és a barátnőim is megkértek: készítsek nekik is csodás körmöket! Így 2009-ben elvégeztem az OKJ-s képzést, hátra hagytam a tanítást, és beültem egy szépségszalonba.

Hiányzott az oktatás, ezért 2011-ben szakmai oktatói vizsgát tettem. Azóta is szüntelenül tanulok, mert mindig van új a nap alatt. A manikűrtől, a gél lakkon át az építésig mindent is szeretek, de az i-re a pontot a díszítés teszi fel. A tudásomat, tapasztalatomat nagy örömmel osztom meg másokkal! Várlak szeretettel téged is!

Mottóm: Minden okkal történik
Éppen ezért olvasod most ezt, Te is! :)