Green Wednesday, avagy ültessenek fát a ballagó osztályok Szegeden!

2023-01-09

Mivel cégünk mindig is szeretett saját utakon járni, 2020 novemberében cégünk gondolt egy merészet, és Black Friday helyett Green Wednesday-t hirdettünk, aminek keretén belül a kitűzött napon 20.000 Ft felett vásárlók egy fát „kaptak ajándékba”. Pontosabban hozzájárultak egy fa ültetéséhez.

A programot időközben felterjesztették Brüsszelbe az Európai Hulladékcsökkentési Hét Díjra, mely minden évben a legkülönlegesebb és legkiválóbb példákat hivatott elismerni Európa- szerte. Magyarországon majdnem 900 db pályázat érkezett a Héthez való csatlakozás keretén belül, melyből csaknem 300 üzleti kategória volt. Ez utóbbi kategóriából pedig a mi Green Wednesday projektünk lett az az egy, mellyel a Mystic Nails Hungary Kft. Magyarországot képviselte ezen a versenyen. Bár a díjat végül egy másik ország projektje kapta, de mi büszkén vártuk a lehetőséget, hogy a fák megtalálják a helyüket.

Felvettük a kapcsolatot a szegedi Csemete Egyesülettel, akik közben a helyi iskolákkal karöltve várták, hogy lehetőségük legyen elültetni a fákat. Sajnos közbeszólt a pandémia, ami nagyban hozzájárult, hogy csak 2022 őszén kezdődhetett el a program második fele – az ültetés.

A ballagó osztályoknak lehetősége volt pályázni egy-egy fára, amit közösen ültetnek el iskolás éveik végén. A kialakult költségek és a kifejlettebb csemeték miatt közel 40 fát sikerült így elültetni, és nagy örömünkre szolgál, hogy a rendkívül környezetszennyező lufieregetés helyett – ami mostanában igen divatos a ballagó osztályoknál – a környezetbarát faültetést választották a diákok. Talán ezzel is hozzá tudunk járulni, hogy a felnövekvő generációnak jó példát mutassunk. Köszönjük a Csemete Egyesületnek a közreműködést és a fantasztikus vásárlóinknak, akik hozzájárultak ehhez a nemes célhoz!